søndag 9. februar 2014

Wedding Sunday: Staying on the line

Vi lever i en internett-hverdag, og siden jeg bruker litt mer tid en gjennomsnittsmennesket på datamaskinen min, ble det naturlig at informasjonen til gjestene våre skulle ligge på nett. Men jeg fant fort ut at det var den greieste måten å organisere på også. Vi brukte én nettside med mange fine verktøy, den er ikke så veldig kjent i Norge, men den heter The Knot. Der har de alt du trenger. Masse bilder til inspirasjon, en app der du kan lage budsjett (med tips til fordeling av budsjettet) og en veldig god sjekkliste. Hvis du planlegger bryllup vet du kanskje at de har sjekklister i samtlige norske bryllupsmagasin, men de er ingenting i forhold til denne. Ikke bare har den mange flere punkt (så du er sikker på at du ikke glemmer noe), men det er veldig enkelt å fjerne og legge til punkt. Den er også delt inn i måneder, så du vet sånn ca hvor lang tid før bryllupet saker og ting burde organiseres. Jeg har brukt denne siden vi begynte å planlegge bryllupet, og det har vært en veldig god måte for meg å holde alt organisert.

Ikke så glad i å ha sjekkliste på nett? De har løsningen for deg, for de har nemlig laget en bok også. The Knot Book of Wedding Lists inneholder de samme listene som du finner på nettsiden, sammen med hauevis med tips og andre ting du burde tenke på når du planlegger bryllup. Jeg har denne også, men jeg må innrømme at jeg nesten bare brukte nettsiden.

theknot

En annen grunn til at det var akkurat The Knot som ble mitt bryllupsverktøy var deres utrolig enkle verktøy til å lage en bryllupsnettside. Jepp, du leste rett, en nettside, bare for bryllupet vårt. Vi lever i det 21. århundre, og internett er en flott måte å både få, og dele, informasjon. Jeg valgte designet på nettsiden vår selv, og brukte malen deres la jeg skrev under de forskjellige fanene. Her hadde vi all informasjonen gjestene våre kunne trenge, fra kart, til overnattingsmuligheter, til ønskelisten vår. Vi trykket adressen til nettsiden på baksiden av bryllupsinvitasjonen vår, men det var faktisk endel som ikke fikk det med seg. Men når folk spurte oss om spørsmål likevel, så var det veldig greit å kunne henvise de der. Det var grusomt enkelt å lage den, og helt gratis. For $20 kunne du få en enkel .com adresse, i stedet for den du fikk automatisk (og gratis). Dere kan besøke siden vår HER, men jeg har modifisert den litt i ettertid for å skjule litt privat informasjon.

kajaogsamuel

Nettsiden ble også et naturlig sted å legge ut link til ønskelisten vår, som vi også hadde laget online. Vi trengte ikke engang å gå inn i en eneste fysisk butikk for å få alt på plass. Vi valgte å ha listen vår i butikkene til Design for Evig av to grunner. Den første er at de var den eneste kjeden som solgte serviset vi ønsket oss, den andre er at de hadde butikker i nesten alle byene gjestene våre kom fra (nå har de i samtlige byer, de tok over en butikk i Egersund ved årsskiftet).

Noen syns kanskje det virker litt grådig å lage ønskeliste, men sannheten er at det gjør det mye enklere for gjestene som kommer også. De slipper å spørre deg hva dere ønsker til bryllupet, eventuelt så slipper de å gruble på hva de skal kjøpe. Det kan være veldig vanskelig å finne gaver til folk! Når vi hadde ønskelisten unngikk vi også å få flere like ting. Vi la altså ut link til ønskelisten på nettsiden, så gjestene kunne se hva vi ønsket oss før de gikk i butikken. Når de kom i butikken måtte de bare oppgi navnet på én av oss og bryllupsdatoen, og så kom listen opp i butikken også. Når de så kjøpe noe ble det fjernet fra listen, så ingen kunne kjøpe den samme tingen om igjen. Vi fikk nesten alt vi ønsket oss, og nå har jeg det fine serviset mitt i et nytt vitrineskap i stuen. Dere kan se hvordan listen og siden ser ut HER.

designforevig

English: For someone like me, it was natural do to a lot of work with the wedding online. I decided early it would be a good way to keep our guests informed, but I also found it was a good way to organize everything. The Knot ended up being my main tool. Not only do they have tons of inspiration, but they have the best check lists and you can make your own wedding website totally free. I did both of course, and it helped me out alot. I also created our wishlist online, and placed the link on our website as well. That may seem greedy, but I honestly think it helped our guests so they didn’t have to stress with finding us the right present, and we avoided getting multiples of anything we wished for. We ended up on a Norwegian chain store that has stores in all the cities our guests live in.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...